Asocijacija menadžera dodijelila godišnje nagrade najuspješnijim pojedincima i kompanijama

Asocijacija menadžera Crne Gore je 8. put zaredom tradicionalno održala AMM Gala događaj, u okviru koga je najušpješnijim pojedincima i kompanijama/institucijama, dodijelila godišnje nagrade za uspjehe i doprinose koje su ostvarili u 2023. godini.

Promovišući rezultate, izvrsnost, konkurentnost i filantropiju, kao i sektorsku i regionalnu zastupljenost, nagrada AMM-a za 2023. godinu ide menadžerima i kompanijama u sektorima energetike, telekomunikacija, prerade i proizodnje hrane, hotelijerstva, ICT-a, turizma, građevinarstva, trgovine i edukacije. Među nagrađenima su i 4 biznis liderke koje se nalaze na čelu kompanija koje ostvaruju izuzetne rezultate.

Pored impresivnih poslovnih rezultata liderke i lideri za 2023. godinu i njihove kompanije su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, mladima, sportu, kulturi kao i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što se u procesu izbora posebno cijenilo.

U ime organizatora AMM-a, skupu se obratio predsjednik Asocijacije Budimir Raičković koji je između ostalog istakao da poslovna zajednica podržava članstvo Crne Gore u EU, da je to šansa koju ne treba propustiti, a samo članstvo donosi Crnoj Gori ulazak na milionsko trziste – modernizaciju i visoke standarde.

“Crna Gora ima veliku šansu koju ne treba propustiti, članstvo u EU je san generacije jer mislim da privrednici i poslovna zajednica jednodusno podržavaju takav put, pristupanje EU nije samo politički i diplomatski čin, to je ekonomska osnova za prosperitetnu i stabilnu Crnu GOru. Da li bi bili u toj porodici u kojoj oduvijek pripadamo potrebno je imati jake i stabilne institucije, predvidiv poslovni ambijent i naravno konkurentnu privredu. Pristupanje EU je velika sansa za modernizaciju i industrijalizaciju. Pristupanje jedinstvenom milionskom tržištu, a to ce svima nama pomoći da budemo drustvo u kojem mozemo pristojno živjeti. Ono sto želim poruciti nasim dobitnicima/ama je da oni jesu lideri u svojim poslovima, da doprinose drustvenoj zajednici ali su takođe i inspiracija svima onima koje putevi vode u preduzetništvo, poslodavackim i menadzerskim putevima”, kazao je Raičković.

Na svečanosti su govorili gradonačelnica Glavnog grada Podgorica prof. dr. Olivera Injac i potpredsjednik Vlade Crne Gore mr Aleksa Bečić, koji je otvorio ceremoniju.

Injac je istakla da su vizija i upornost ključni faktori za rezultate, te da se na ovaj način stvara rast privrede Podgorice i bolji poslovni ambijent za sve. Bečić je kazao da je riječ o najprestižnijoj poslovnoj nagradi u Crnoj Gori. "Ovdje su prisutni oni koji su se izdvojili posebnim radom, vizijom. Suština uspjeha je u kvalitetu rukovođenja, pri čemu svako radi za tim&quot, kazao je on i dodao da se nada da će ove nagrade biti dodatni podsticaj za podsticaj privrede. Istakao je da samo zemlja jakih institucija može biti temelj za razvoj privrede i naglasio da želi da 2028. Crna Gora proslavi ulaskom u Evropsku uniju.

Skupu su prisustvovali i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović, poslanici Seid Hadžić, Dražen Petrić, Tonći Janović i Miloš Pižurica, predsjednik opštine Berane Vuko Todorović, kao i predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva prosvjete,nauke i inovacija.

Ambasadori i visoki predstavnici stranih predstavništava u Crnoj Gori: Ambasada SAD-a, Njemačke, Hrvatske, BiH, Italije, Slovačke, Kine i Grčke, UNICEF-a i UNDP-a.

Takođe skupu su prisustvovali predstavnici crnogorskih poslovnih organizacija i kompanija, a isti su ispratili najznačajniji crnogorski mediji.  Najuspješnijim menadžerima/kama, preduzetnicima i poslodavcima dodijeljene su nagrade u 12 kategorija:

 • Menadžer godine u velikim preduzećima: Branko Mitrović, izvršni direktor One Crna Gora d.o.o. Podgorica;
 • Menadžer godine u akcionarskim društvima: Miloš Pavlović, predsjednik Upravnog odbora Universal Capital Bank a.d. Podgorica;

 • Menadžer godine u oblasti korporativnog upravljanja: Mladen Bajković, osnivač i izvršni direktor ETG Grupa d.o.o. Podgorica;

 • Menadžerke godine u srednjim preduzećima: Anđela Radoičić, izvršna direktorica AutoČačak d.o.o. Podgorica i Ana Radonjić, izvršna direktorica Entext d.o.o. Podgorica;

 • Menadžer/ka godine u malim preduzećima: Nikola Milić, osnivač i izvršni direktor Talija Company d.o.o. Herceg Novi i Kornelia Santai Nagy, osnivačica i ovl. zastupnica Yellow Event Service d.o.o. Podgorica;

 • Menadžerka godine u mikro preduzećima: Dijana Marković, izvršna direktorica Monte-Plod d.o.o. Podgorica;

 • Menadžer godine u preduzećima u većinskom vlasništvu države: Ivan Asanović, izvršni direktor Crnogorski elektroprenosni sistem a.d. Podgorica;
 • Mladi menadžer godine: Mladen Rakonjac, izvršni direktor Infinum d.o.o. Podgorica;
 • Preduzetnici godine: Nazif Cungu, osnivač Cungu & Co d.o.o. Ulcinj i Hasan Ramović, osnivač i ovl. zastupnik Put Gross d.o.o. Bijelo Polje;

 • Naj poslodavac po mjeri djece i porodice: Mtel d.o.o. Podgorica;

 • Institucija za obrazovanje i edukaciju: Ekonomski fakultet, Univerzitet Crne Gore;
 • Nagrada za životno djelo: Branko Diki Kažanegra.

Foto i video: Media Biro

Podijeli ovaj članak