Na Volijevom LDC-u najveća solarna elektrana na krovovima u Crnoj Gori, gradi je Green Grow energy

Dodajte komentar

Najveća solarna elektrana na krovovima u Crnoj Gori je na Volijevom Logističko Distributivnom Centru- LDC-u, a gradi je Green Grow energy, koji je pobijedio na javnom tenderu kompanije VOLI i krenuo u gradnju velike solarne elektrane.

Elektana na krovovima Volijevog Logističko Distributivnog Centra (LDC) u Podgorici, nazvana je “Solarna Elektrana Voli Trade 1”.

U objavi na LinkedInu, iz Green Grow energyja se zahvaljuju kompaniji Voli na ukazanom povjerenju.

Sa ukupno ugrađenih 4100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne snage 2,35 MWp, ovo je će biti za sada najveća solarna elektrana na krovu u Crnoj Gori.

Iz Green Grow energija navode i partnere na realizaciji ovog projekta, a to su kompanije: Refleksing doo, Mezon doo, Ozde Kontrol ve Enerji, Ozde energy Montenegro, Greener doo. Stručni nadzor izvodi kompanija Civil engineer doo.

Green Grow energy je, inače, na Čevu izgradila i prvu solarnu elektranu na čvrstom tlu. Ova kompanija, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovana je 2021.kroz saradnju više domaćih i inostranih inženjera sa višedecenijskim iskustvom u energetici i odličnim poznavanjem tržišta Jugoistočne Evrope.

Većinski vlasnik a ujedno i izvršni direktor GGEN-a  je Zoran Đukanović, sa vlasničkim udjelom od 35,5 odsto. Turski državljanin Oytun Kutay ima 33 odsto vlasništva, dok nekadašnji direktor Crnogorskog Telekoma i Rudnika uglja Slavoljub Popadić kontroliše 21,5 odsto vlasničkog udjela. Aykut Firat drži ostatak vlasništva od 10 odsto.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *