Izabran novi Odbor direktora Barske plovidbe, predsjednik Ćazim Alković

Nakon što su tri člana Odbora direktora „Barska plovidba“ AD podnijela neopozive ostavke, Skupšina akcionara je na sjednici razriješila dotadašnje članove Obora direktora “Barska plovidba” i izabrala nove. Tako su novi članovi Teodora Ostojić, Nebojša Kaljević, Ćazim Alković, Marko Maraš i Radomir Radunović.

Novoizabrani Odbor direktora je juče održao konstitutivnu sjednicu kojom je do izbora predsjednika predsjedavao v.d. izvršnog direktora Mirsad Tršić. Odbor je donio jednoglasnu odluku da za predsjednika bude izabran Ćazim Alković.

Ćazim Alković je diplomirao na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, a nakon toga školovanje je nastavio na  Ekonomskom fakultetu u Podgorici gdje je i magistrirao. Veći dio radnog angažmana, više od dvadeset godina je proveo u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanje lukama te njenim pravnim predhodnicima Agenciji pomorske sigurnosti, Plovputu i Obalnoj radio stanici Barradio, gdje je pored mnogobrojnih poslova prevashodno radio kao menadžer za kvalitet upravljanja. Autor je više stručnih radova iz oblasti unaprjeđenja kvaliteta poslovnih procesa Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

“S obzirom na to da je ovo bila konstitutivna sjednica, članovi Odbora su donijeli odluku da u što kraćem roku zakažu novu sjednicu na kojoj će se detaljnije upoznati sa radom i opštim stanjem u Barskoj plovidbi AD, te definisati smjernice za dalji rad. Svi članovi Odbora su pokazali spemnost da daju svoj maksimalni doprinos i da odmah bez odlaganja krenu sa radom. O svim bitnim aktivnostima i odlukama Odbora javnost će biti blagovremeno obavještena”, saopštio je novi Odbor direktora.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak