Prva televizija – prvi komercijalni nacionalni emiter koji kompletnu proizvodnju i emitovanje prebacuje na HD tehnologiju

Nacionalni komercijalni emiter Prva televizija će od utorka, 02. aprila, unaprijediti programski sadržaj, tako što će kompletnu proizvodnju programa iz zone pokrivanja, kao i premium formate po svjetskim licencama, prebaciti na HD tehnologiju.
”Od utorka, 02. aprila od 17 časova, gledaocima ćemo ponuditi kvalitetniju sliku i zvuk, kako bi gledanje našeg programskog sadržaja dobilo novu dimenziju. HD tehnologija je nešto što je svuda u svijetu obavezan i sastavni dio televizijskog programa, ali kako je i crnogorsko medijsko tržište najmanje razvijeno u odnosu na region i ostatak svijeta, razumljivo je što ovaj trend stiže sa zakašnjenjem”, kazao je Ivan Vukčević, izvršni direktor Prve TV i radija Play Montenegro.
Kuriozitet je da će nova oprema biti identična onoj koja se koristila na svjetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru i koja će biti korišćena na predstojećoj Olimpijadi u Parizu.


Tako je, Prva TV, članica Kopernikus grupacije, uprkos svim izazovima na tržištu, korak ispred i sa investicijom koja je vrijedna više od 400 000 eura nastavlja da emituje program sa modernom opremom od renomiranih brendova u svijetu televizijske tehnike. Ovo će omogućiti efikansije kreiranje, uređivanje i distribuciju saržaja koji gledaoci preferiraju, stvarajući i dodatnu vrijednost oglašivačima koji svoje spotove emituju iz dana u dan putem TV programa.
‘’Ulaganjem u bolje kamere, sisteme za video montažu, kao i opremu za prenos i distribuciju, poboljšali smo vizuelni kvalitet emitovanja, a kvalitetnija audio oprema je osigurala bolji kvalitet zvuka. Čistija slika i zvuk će sigurno pojačati doživljaj gledanja programa i reklamnog sadržaja. Ovim ulaganjem u energetski efikasnu tehnologiju, ispunili smo sve postojeće i očekivane regulatorne standarde, kao i dugoročnu usklađenost sa najnovijim tehnologijama i onima koje tek slijede’’, zaključio je Vukčević.

Podijeli ovaj članak