Google zna mnogo o vama: Evo kako da obrišete sve što je zapamtio

Dodajte komentar

Google zna mnogo stvari o vama, ali srećom postoji lak način da to obrišete.

“Kada koristite Google sajtove, aplikacije i usluge, neke od vaših aktivnosti biće sačuvane na vašem Google nalogu”, objasnili su iz ove kompanije.

“Možete da pronađete i obrišete ovo u odjeljku ‘My Activity’, a za većinu stvari možete i da isključite čuvanje aktivnosti bilo kada”, dodaje se na blogu kompanije.

Brisanje pojedinačnih aktivnosti

Najlakše je, vjerovatno, da brišete pojedinačno ono što ne želite da ostane zapisano u istoriji vaših aktivnosti. Može to biti jedna jedina pretraga koju ste napravili, ili sajt koji ste posjetili, u svakom slučaju mehanizam je isti.

Sve što treba da uradite, jeste da otvorite: myactivity.google.com. Odatle skrolujte nadolje dok ne nađete aktivnosti koju hoćete da obrišete, i zatim je samo uklonite, prenosi B92.

“Nuklearna opcija”

Ako se odlučite za “nuklearnu opciju”, odnosno brisanje cjelokupne istorije aktivnosti, može i tako.

Neophodno je da u gornjem dijelu ekrana, iznad svojih aktivnosti, odaberete “Delete”, i zatim “All Time”. Odatle odaberite “Next” -> “Delete” i obrisaćete sve što je Google zapamtio o vašim aktivnostima.

Automatsko brisanje

Možete da podesite i da Google automatski briše neke od informacija o vama. Na Androidu, otvorite podešavanja, i onda oogle -> Magane Google Account -> Data & Privacy -> History Settings. Tu nađite aktivnost koju želite, pa onda “Auto-Delete”, odaberite vremenski okvir i samo potvrdite.

Ako koristite Iphone , ovo ćete naći u okviru Gmail aplikacije, a na računaru morate da otvorite Google nalog putem internet pregledača, piše portal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *