NLB jedan od važnih aktera na bankarskom tržištu

Dodajte komentar

Parametri poslovanja NLB banke potvrđuju da je ta kreditna institucija jedan od važnih aktera na crnogorskom bankarskom tržištu, što je dodatno obavezuje da kontinuirano radi na unapređenju usluga i obogaćivanju ponude, saopštila je guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović.

Ona je na sastanku sa predstavnicima Upravnog odbora NLB banke –  predsjednikom  UO Martinom Leberleom i članicom UO Lanom Đurasović, kazala da su za CBCG veoma važni dobri pokazatelji poslovanja banaka, jer oni garantuju zdravlje i otpornost bankarskog sistema.

„Parametri poslovanja NLB banke potvrđuju da je ova kreditna institucija jedan od važnih aktera na crnogorskom bankarskom tržištu, što dodatno obavezuje da kontinuirano radite na unapređenju usluga i obogaćivanju ponude, u cilju stalnog poboljšanja korisničkog iskustva klijenata“, poručila je  Irena Radović.

Ona je posebno pohvalila aktivnu društveno odgovornu ulogu NLB banke i pozdravila njenu usmjerenost na zelenu ekonomiju i održivi razvoj, što su strateški važne komponente budućeg razvoja koje CBCG promoviše i podržava.

Predstavnici NLB banke su predstavili najvažnije pokazatelje poslovanja te kreditne institucije u prethodnoj godini, ističući da se, uz jaku poziciju kapitala i likvidnosti i rast novoodobrenih kredita, kvalitet aktive NLB banke u kontinuitetu unapređuje, pa je učešće nekvalitetnih kredita u ukupnim kreditima u ovoj banci ispod prosječnog NPL-a na nivou sistema.

„Ovakvi rezultati omogućavaju NLB banci da radi na daljem snaženju svoje tržišne pozicije, fokusirajući poslovanje na snažnije kreditiranje mikro, malih i srednjih preduzeća, kao okosnice domaće ekonomije“, kazao je Martin Leberle.

Leberle je, kako je saopšteno, kazao da su dalji planovi NLB grupacije vezani su za ulaganja u zelenu ekonomiju i digitalne tehnologije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *