Izmjene Zakona o PDV-u donijete za mandata Gorana Đurovića

Dodajte komentar

Poslanik Pokreta Evropa sad Tonći Janović ističe da su izmjene Zakona o PDV u ugostiteljstvu usvojene u decembru 2022. godine u Skupštini i nije predlog 44. Vlade kako to želi da predstavi bivši ministar Goran Đurović.

Janović je u reagovanju na izjavu bivšeg ministra i poslanika GP URA Gorana Đurovića naveo da izmjene pomenutog zakona o PDV-u, nije predložila ova Vlada.

“Ova izmjena usvojena je decembra 2022. godine u Skupštini. Godinu dana je prošlo od te izmjene, a da je Vlada, u kojoj je resorno za to bio zadužen kao ministar ekonomskog razvoja gospodin Đurović, nije promijenila, a sad podmeće to kao mjeru 44. Vlade”, navodi u objavi na platformi X.

Poručio je Đuroviću, da se iz njegovog saopštenja povodom ovog pitanja najbolje vidi kako je radila Vlada u kojoj je bio, kad nije upoznat sa zakonima koji su donijeti u njegovom mandatu.

Podsjećamo da će se od 1. januara 2024. PDV u ugostiteljstvu uvećati sa sedam na 21 odsto, što mnogi ekonomski analitičati i političari ocjenjuju kao loš potez nove Vlade.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *