Pad indeksa i skroman promet obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Dodajte komentar

Pad indeksa i skroman promet obilježili su sedmicu na Montenegroberzi.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MNSE10 oslabio je jedan odsto na 1.054,67 poena, a MONEX 0,8 odsto na 15.343,96 bodova.

Promet je iznosio 19 hiljada eura i bio je 31 put manji od prošlosedmičnog.

Ove sedmice najvše je gubio Poslovno-logistički centar (PLC) Morača 20 odsto na četiri eura.

Pojeftinila je i dionica Luke Bar 0,7 odsto na 42,2 centa.

Ojačali su Zetatrans 11 odsto na jedan eura , Velika plaža Ulcinj oko pet odsto na 5,8, Robna kuća Nikšićanka 1,7 odsto na 1,22, Crnogorski Telekom jedan odsto na 1,81 i Elektroprivreda (EPCG) neznatno na 5,5 eura .

Prošlosedmičnu cijenu akcije zadržali su Institut “Simo Milošević” 21,17 eura , TP Centar koža Podgorica 21, Prva banka 20,5, Hotelska grupa Budvanska rivijera sedam, Trgocet Cetinje pet, Hotelsko turističko preduzeće Ulcinjska rivijera 4,3 eura i Port of Adria 26 centi.

Odbor za kotaciju Montenegroberze donio je odluku o privremenom razvrstavanju akcija Robne kuće Nikšićanka u segment za promatranje, dok se ne završi postupak preuzimanja od podgoričke kompanije Mil-pop.

Iz Montenegroberze su objasnili da je kompanija Mil Pop u četvrtak donijela odluku o preuzimanju akcija akcionarskog društva Robna kuća Nikšićanka, a u petak o tome obavijestila berzu.

Pravilima berze definisano je da Odbor za kotaciju može finansijski instrument, odnosno emitenta, privremeno razvrstati u segment za promatranje, ako je emitent u postupku preuzimanja, ili je ponuđač objavio svoju namjeru za preuzimanje emitenta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *