Albanija početkom godine pokreće javni tender za međunarodnu promociju programa ekononskog državljanstva

Dodajte komentar

Vlada Albanije će početkom naredne godine pokrenuti javni tender za međunarodnu promociju programa ekononskog državljanstva.

Odluka o javno-privatnom partnerstvu koja ima za cilj da omogući međunarodnim specijalizovanim kompanijama da promovišu program državljanstva putem ulaganja, donijeta je još sredinom septembra. Kako je ranije prenio Balkanweb, odluka predviđa “implementaciju procedura koncesije javno-privatnog partnerstva u programima državljanstva”.

Direktor Agencije za izradu posebnih programa državljanstva, koja je osnovana isključivo radi pripreme programa državljanstva putem ulaganja Bledara Skederija, tada je najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova formirati radnu grupu koja će izraditi program te da će nakon toga pokrenuti međunarodni tender na kojem će se izabrati jedna kompanija na osnovu stručnosti i iskustva koje nudi u ovoj oblasti.

Namjera iza pokretanja javnog tendera za međunarodnu promociju albanskog državljanstva putem investicionog pasoša je da se iskoristi stručnost i iskustvo izabrane kompanije. Frma koja pobijedi na  tenderu promovisaće program viza za ulaganja u Albaniju na međunarodnim tržištima kako bi se podigla svijest o tome.

Sprovođenje neophodnih sigurnosnih provjera i izdavanje državljanstava i pasoša ostalo bi u nadležnosti vlade.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *