Damjanović: Neophodne i američke investicije u infrastrukturu

Dodajte komentar

Za prosperitet crnogorskog društva neophodan je i novi investicioni ciklus, uključujući onaj koji dolazi sa američkog tla, naročito u ključnim sferama – saobraćajnoj infrastrukturi i energetici, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On se posljednjeg dana zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama sastao sa predstavnikom Evroazijske grupe (Eurasia Group – EG), čiji je  predsjednik i osnivač dr Jan Bremer. Riječ je o vodećoj svjetskoj savjetodavnoj i konsultantskoj firmi u oblasti geopolitike, koja već 25 godina savjetuje finansijski, korporativni i vladin sektor širom svijeta.

Na sastanku su dogovoreni  preliminarni parametri moguće saradnje Vlade Crne Gore i EG.

Razgovarano je i o refleksijama globalne nestabilnosti na međunarodna i nacionalna finansijska tržišta, kao i na ekonomije država Evropske Unije, regiona , a naročito Crne Gore.

“Prioriteni cilj MF, kao i Vlade jeste da se stabilnost javnih finansija sačuva od uticaja dnevne politike. Ozbiljne analize i predviđanja globalnih kretanja izuzetno su važni u kreiranju državnih politika i blagovremenom definisanju mjera ekonomske i finansijske politike u neizvjesnom vremenu koje će obilježiti narednu, 2023. godinu”, naveo je Damjanović nakon sastanka.

On se u Njujorku takođe se sastao sa predstavnicima crnogorske dijaspore, koji su tamošnji uspješni privrednici, a čiji planovi su da dio svojih budućih aktivnosti i poslovanja vežu za matičnu Crnu Goru.
 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *