Abazović: Rješenje za Toščelik tražimo i na diplomatskom nivou

Dodajte komentar

Preduzete su određene mjere kako bi se i na visokom diplomatskom nivou pokušao riješiti problem Toščelika, ali su mogućnosti države ograničene.

To je kazao premijer Dritan Abazović nakon razgovora sa radnicima ove željezare iz Nikšića, koja je u turskom vlasništvu. Kako je kazao, Vlada će nastaviti da preduzima aktivne mjere kako bi se našlo zadovoljavajuće rješenje .

Abazović je nakon sjednice Vlade sa ministrima finansija i rada i socijalnog staranja Aleksandrom Damjanovićem i Admirom Adrovićem, savjetnikom za pravna pitanja Ivom Šoćem i sekretarom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Damirom Davidovićem razgovarao sa radnicima Toščelika.

“Preduzete su određene mjere kako bi se i na visokom diplomatskom nivou pokušao riješiti ovaj problem”, kazao je Abazović.

On je istakao da su mogućnosti države ograničene, imajući u vidu da je riječ o privatnoj kompaniji, ali će Vlada učiniti sve da se sačuvaju interesi radnika.

Kako su naveli iz Vlade, predstavnici radnika nikšićke željezare Toščelik su se zahvalili na prijemu i istakli da su na radikalizaciju protesta bili prinuđeni upravo zbog postupanja turske kompanije. Kako su istakli, željezara je simbol Nikšića i kompanija koja zapošljava 250 mladih ljudi, zbog čega se prema ovom pitanju mora iskazati poseban senzibilitet.

Na sastanku je dogovoreno da će naredni susret radnika s premijerom biti 23. juna.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *