UPC: U tri odvojene akcije oduzeta roba vrijedna preko 70.000 eura

Dodajte komentar

Službenici Uprave prihoda i carina, kontrolom tri kamiona koji su prevozili robu iz Turske, oduzeli su 4.420 komada tekstilnih prozivoda i obuće, čija je vriednost 64,695 eura. Roba je zadržana po osnovu povrede prava intelektualne svojine.

“U sklopu druge akcije službenici Uprave prihoda i carina – Odsjek za suzbijanje krijumčarenja, zajedno sa službenicima Uprave policije, sprovodeći redovne aktivnosti, pronašli su i oduzeli krijumčarenu robu vrijednosti 6.300 eura. Robu, koja je predmet prekršaja, čine tekstilni proizvodi i mobilni telefoni. Odgovornim licima, zbog počinjenog prekršaja, izdata su dva prekršajna naloga u iznosu od po 500,00 eura”, navodi se u saopštenju Uprave prihoda i carina.

U sklopu treće akcije, službenici UPC i UP, na GP Dobrakovo pronašli su i oduzeli 238 paklica cigareta marke „Corset“ vrijednosti 476 eura.

Kontrolom putničkog motornog vozila, crnogorskih registarskih oznaka, na izlazu iz carinskog područja, pronađene su cigarete koje su bile sakrivene u prednjem braniku vozila. Cigarete su oduzete, a protiv odgovornog lica pokrenut je krivični postupak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *