Objavljen konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore objavila je Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2022. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolji diplomski ili specijalistički, magistarski odnosno master i doktorski rad, a sastoji se od plakete i novčanog dijela.

Novčani iznos Godišnje nagrade za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi 2.000 EUR, za magistarski rad 3.000 EUR i 4.000 EUR za najbolji doktorski rad.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu. Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva i koja će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, mogućnosti primjene i aktuelnosti prijavljenih radova.

Rok za dostavljanje radova je 25. februar 2022. godine. Više informacija dostupno je na internet stranici www.cbcg.me.

Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *