Ethereum dostigao novi rekord vrijednosti, porastao i bitcoin

Dodajte komentar

Bitcoin je jutros porastao na vrhunac od dvije i po sedmice, a Ethereum se popeo na novi rekord kako vrijednost kriptovaluta raste na talasu povoljnih vijesti u industriji i straha od inflacije.

Bitcoin je porastao za oko 3 posto na 65.121 dolar, a ethereum, koji podupire ethereum mrežu, bio je na rekordnoj vrijednosti od 4.711 dolara.

Etherum je porastao za 57 posto od početka oktobra, a bitcoin za oko 50 posto, jer su investitori navijali za prošlomjesečno pokretanje američkog fonda za bitcoin, kojim se trguje na berzi i tražili izloženost klasi imovine koja se ponekad smatra zaštitom od inflacije.

Pad realnih prinosa, dok se trgovci pripremaju za inflaciju, doprinosi atraktivnosti imovine poput zlata i kriptovaluta koje ne plaćaju kupon, rekao je za Reuters Kyle Rodda, analitičar brokera IG Markets, dodajući da je raspoloženje u sektoru također dobro.

“Finansijske institucije žele biti dio toga, regulatori ne žele previše da ga ograničavaju“, rekao je. “Skoro smo prošli prijelomnu tačku, gdje je to dio sistema i bit će vrlo, vrlo teško izvući ga.“

Posljednjih sedmica najveća australska banka je rekla da će ponuditi trgovinu kriptovalutama fizičkim osobama, vlasti Singapura su zvučale pozitivno po pitanju klase imovine, a prelijevanje pozitivnog raspoloženja u dionicama također je dobilo podršku.

Prošle sedmice novoizabrani gradonačelnik New Yorka Eric Adams rekao je da će uzeti svoje prve tri plate u bitcoinima i nagovijestio svoju namjeru da svoj grad učini “centrom industrije kriptovaluta” nakon sličnog obećanja gradonačelnika Majamija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *