Utvrđena minimalna suma osiguranja od profesionalne odgovornosti

Dodajte komentar

Vlada je juče donijela dopune uredbe o minimalnoj sumi osiguranja od profesionalne odgovornosti u oblasti izgradnje objekata.

“U skladu sa izmjenom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, dopunom uredbe utvrđena je profesionalna odgovornost i za rukovodioca izrade planskog dokumenta”, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Vlade, utvrđeno je i da minimalna suma osiguranja koju rukovodilac obezbjeđuje iznosi najmanje 10 odsto od iznosa utvrđenog ugovorom o izradi planskog dokumenta.

“Naglašeno je da se novim rješenjem obezbjeđuje kvalitetano institucionalno uređenje pitanja izrade planskog dokumenta, čime će se otkloniti dosadašnji problemi vezani za odgovornost za štetu i osiguranje od profesionalne odgovornosti”, kaže se u saopštenju.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada je usvojila i polugodišnji izvještaj o radu Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki za period od 1. januara do 30. juna.

“U izvještaju se, pored ostalog, navodi da je Komisija u prvoj polovini 2021. godine imala u radu ukupno 124 predmeta, od čega su svi primljeni u toku navedenog izvještajnog perioda (116 žalbi i osam predmeta po osnovu izvršenja presuda Upravnog suda Crne Gore), od kojih je riješila 104 predmeta (86,30 odsto)”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade navode da je neriješeno ostalo 17 predmeta (13,70 odsto) koji su primljeni krajem izvještajnog perioda, odnosno u drugoj polovini juna ove godine.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *