Swiss Re prodaje udio u Phoenix Group za 437 miliiona funti

Dodajte komentar

Swiss Re objavio je da je smanjio svoj udio u Phoenix Group Holdings plc, prodavši oko 6,6% udjela za 437 miliona GBP. Udio u Phoenixu Swiss Re je preuzeo prošle godine prodajom svoje podružnice ReAssure.

Prema reosiguravatelju, prodaja je izvršena ubrzanim procesom, u kontekstu redovitog pregleda i rebalansa investicionog portfelja Swiss Re-a, a u skladu je s cjelokupnom strategijom ulaganja Grupe u kapital i alternativna ulaganja.

U vezi s prodajom, Swiss Re izjavio je da je Phoenix dao pristanak Swiss Re-u da izvrši ovu transakciju prije isteka 23. jula 2021. da kada treba da se zaključi dogovor između strana.

Swiss Re procjenjuje da će transakcija rezultirati malim jednoznamenkastim povećanjem obima  njegove solventnosti. Ne očekuje da će utjecaj transakcije na zaradu Swiss Re-ovu US GAAP-a zaradu biti značajan.

Swiss Re pristao je na dogovor o zaključavanju preostalog udjela od oko 6,6% u Phoenixu 90 dana nakon zatvaranja, uz odricanje, kao što je to uobičajeno za takvu trgovinu. Preostali ulog i dalje će se markirati na američku zaradu po GAAP-u.

Očekuje se da će se prodaja zatvoriti 25. juna 2021. godine.

Phoenix grupacija posluje u BiH, putem društva PHOENIX Pharma d.o.o. Bosna i Hercegovina. Phoenix Pharma d.o.o. je vodeća veleprodaja farmaceutskih i medicinskih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *