Herbalife: Sačuvali smo snažnu poziciju na tržištu i ostvarili značajan rast

Dodajte komentar

Slučaj iz 2016. godine uticao je na očuvanje snažne pozicije Herbalifea na tržištu, naveli su u demantiju iz ove kompanije nakon što je na portalu regionalnim portalima greškom objavljen arhivski članak o njima.

“Članak obrađuje temu, odnosno sporazum o nagodbi kompanije Herbalife Nutrition sa Saveznom komisijom za trgovinu (Federal Trade Commission) iz 2016. godine. S obzirom da u prilogu nije navedeno da se radi o slučaju iz 2016. godine, gledatelje dovodite u zabludu jer vijest implicira da se slučaj dogodio sada. Osim toga, suprotno navodima u prilogu, uslovi tadašnje nagodbe nisu mijenjali poslovni model kompanije Herbalife Nutrition kao kompanije koja se bavi direktnom prodajom i postavlja nove standarde u industriji. Danas, nakon 4 godine, ne samo da možemo potvrditi da je navedena odluka omogućila Herbalifeu da sačuva svoju snažnu poziciju na tržištu, već i da ostvaruje značajan rast i pozitivan uticaj na ekonomiju svake zemlje u kojoj djeluje”, poručili su iz Herbalifea, prenosi Klix.ba.

Kako dodaju, u prilog tome govori i izjava tadašnjeg predsjednika i izvršnog direktora kompanije Michaela O. Johnsona, koji je istakao: “Nagodba nije samo potvrda da je naš poslovni model ispravan, već nam omogućava da budemo sigurni u našu sposobnost da uspješno idemo naprijed, u protivnom se ne bismo složili s uslovima”.

“Iako je Herbalife tada vjerovao da su mnogi navodi FTC-a ustvari netačni, kompanija je zaključila da je nagodba u njenom najboljem interesu, jer bi finansijski troškovi i ometanje redovnog poslovanja bili značajni, te je nakon više od dvije godine saradnje na FTC istrazi, jednostavno htjela da krene naprijed. Osim toga, menadžment kompanije tada je svu svoju energiju mogao usmjeriti na daljnji razvoj poslovanja i istraživanje strateških poslovnih prilika”, istaknuto je u saopštenju iz Herbalifea.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *