Naslovne strane dnevnih novina za 30. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dan

SOCIJALDEMOKRATE O KONCESIJAMA NAD AERODROMIMA – Koncesioni ugovor nezakonit

Portparol SD-a Stefan Šuster kazao je daje Socijaldemokratama drago to što je analiza ekspertske kuće “Fidelity consulting” potvrdila značajni dio onoga što su u SD-u pričali već duže vrijeme, a to je da aerodrome treba zadržati.

LOŠE PRIVATIZACIJE KAP-a I ŽELjEZARE OSTAVILE OGROMAN BROJ GRAĐANA NA ULICI – Bez posla ostalo 11.100 radnika

U Kombinatu aluminijuma i Željezari nekada je radilo oko 12 hiljada građana, međutim, kada su ove dvije firme prošle “blagodet tranzicije i bile “uspješno privatizovane broj zaposlenih u oba preduzeća ukupno spao je na jedva 900, pokazuje analiza organizacije KOD

U RUDNIKU UGLjA PROBLEM SA TEK NABAVLjENIM DAMPERIMA – Mašinu platili 900.000, a već u kvaru

Rudnik uglja je za kupovinu četiri dampera izdvojio 3,6 miliona eura. Na ovim mašinama već su evidentirani problemi sa amortizerima i korozijom, dok se damperu broj 50 pokvario i mjenjač

OSNIVAČ PORTALA SELJAK.ME MARKO MARAŠ U RAZGOVORU ZA „DAN” – Formiranjem udruženja do boljeg plasmana

Kada bi ocjenjivali trenutno stanje crnogorske poljoprivrede, ta ocjena bi bila pet. S jedne strane imamo grupu poljoprivrednika koji su se pored proizvodnje posvetili analiziranju tržišta, marketinga i uz naporan trud adaptirali svoju proizvodnju za potrebe tržišta. Sa druge strane imamo grupu proizvođača sa manjim količinama koji se oslanjaju samo na proizvodnju ali, nažalost, nemaju kapaciteta da promovišu proizvod ili nemaju količinu koju zahtijeva današnje tržište, ocijenio je osnivač sajta ,,seljak.me Marko Maraš.

Pobjeda

Carine počinju gradnju trećeg hotel

Kompanija “Carine Čeda Popovića počinje izgradnju trećeg hotela na hercegnovskoj rivijeri. Pripremni radovi u Kumboru na parceli “Carina i susjednoj, za koju je kompanija potpisala sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom ugovor o dugogodišnjem zakupu i zajedničkoj investiciji, po riječima Popovića, počinju u ponedjeljak.

Porodica Radojević u Gornjoj Brezni blokirala pristup svojoj parceli, policija nije imala rješenje o asistenciji – Ne daju CGES-u da nastavi radove na njihovom imanju

Porodica Mirka Radojevića iz Gornjih Brezana nije dozvolila juče ekipama Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Elektromontaže da nastave radove na dalekovodu, koji prelazi preko njihovog imanja, tvrdeći da nemaju pravni osnov da uđu u njihovu imovinu.

Pojeftinjenje cigareta najkasnije od ponedjeljka

U Ministarstvu finansija Pobjedi su juče kazali daje sve spremno za smanjenje cijene cigareta u prosjeku od 20 do 30 centi po paklici od 1. septembra, zbog usporavanja akciznog kalendara, odnosno vraćanja akcize sa sadašnjih 40 na 30 eura na hiljadu komada.

Dnevne novine

DOKUMENTACIJU OTKUPILO 11 KOMPANIJA – SOLARNU ELEKTRANU BI DA GRADE KINEZI, ARAPI I FIRME IZ EU

Interesovanje za izgradnju solarne elektrane na Možuri, koja će se graditi u Ulcinju na lokalitetu Briska gora, najveće je među ponuđačima iz zemalja Evropske unije, sa Bliskog istoka i iz Kine, a do sada je tendersku dokumentaciju ta zaj projekat otkupilo 11 kompanija, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva ekonomije.

HIPOTEKARNA IZABRALA TRI NOVA IZVRŠNA DIREKTORA

Centralna banka odobrila je novu organizacionu strukturu Hipotekarne banke i imenovanje tri izvršna direktora. Novi izvršni direktor za poslove sa građanima i napredne kanale prodaje je Nikola Špadijer, dok će za poslove sa preduzećima i finansijskim tržištem tu funkciju obavljati Ana Golubović. Nova izvršna direktorica za rizike je Jelena Vuletić.

Povrtari uložili 923.000 eura u širenje proizvodnje

Proizvođači povrća su ove godine, koristeći bespovratnu podršku iz agrobudžeta, investirali više od 923.000 eura u širenje i unapređenje proizvodnje u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *