Pregled štampe za 3. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Nurković ćuti kako je Kara izabrana

Vlada je sredinom juna na predlog ministara saobraćaja Osmana Nurkovića imenovala za vršioca dužnosti pomoćnika za međunarodnu saradnju i evropske fondove Eminu Mujević Kara, suprugu izvršnog direktora Port od Adria Sedata Kara.

Uloženo 15 miliona, a sada prodaju za 7,9

Prodaja hotela Rivijera u Njivicama, procijenjenog na 7,95 miliona eura, zakazana je za 11. jul u kancelariji javne izvršiteljke Jasminke Bajović u Herceg Novom.

Inicijativa EK suvišna, imamo CEFTA

Inicijativa Evropske komisije o stvaranju zajedničkog ekonomskog područja na Zapadnom Balkanu je suvišna, tim prije što u regionu već postoji trgovina bez plaćanja carina, kumulacija porijekla koja omogućava stvaranje zajedničkog proizvoda, regulisane i druge oblasti koje mogu omogućiti ekonomski razvoj, ocijenila je potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović.

Dnevne novine

Rast BDP-a među najvećim u regionu

U prvom kvartalu ove godine došlo je do rasta izvoza, zaposlenosti, prosječnih zarada i penzija, te privrednog rasta i suficita budžeta, pokazala je Proljećna analiza makroekonomskih kretanja i strukturnih reformi, koju je Vlada usvojila na posljednoj sjednici.

Danas isplata 14. rate devizne štednje

Isplata 14. rate vlasnicima obveznica konvertovane devizne štednje počeće danas u poslovnim bankama i Trezoru Centralne banke (CBCG).

Potrošnja struje manja za 49 odsto

Ministarstvo ekonomije je u energetsku adaptaciju 43 objekta u Crnoj Gori uložilo oko 34,5 miliona eura, dok je u 39 objekata u kojima je izvršen monitoring godišnja potrošnja energije smanjena za oko 49 odsto.

Dan

Mustafić nije htio da se kandiduje

U upravnom odboru Plantaža, uprkos ranijoj praksi da jedan od članova odbora direktora bude direktor Zavoda za zapošljavanje, Suljo Mustafić se nije kandidovao za tu funkciju.

Zbog sjajnih rezultata povećavaju PDV i akcize

Usvajanjem Analize makroekonomskih kretanja i strukturnih reformi za 2016. godinu i prvi kvartal 2017. godine, Vlada je pokazala da nema snage da se suoči sa problemima u kojima se nalazi ekonomija Crne Gore, a samim tim ni da pokrene neophodne reforme, ocjena je potpredsjednika Građanskog pokreta URA Miloša Konatara.

Predstavili ponudu u Beogradu

Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa Amabasadom Crne Gore, organizovala je 30. juna i 1. jula manifestaciju “Dani turizma Crne Gore u Beogradu, saopšteno je iz NTO.

Pobjeda

Radulovic: Ocekujemo bolju sezonu

Ovogodišnja turistička sezona trebalo bi da po svim pokazateljima bude značajno bolja od prethodne, a razlog za optimizamje i sve veće interesovanje za sjeverni region i opcije aktivnog turizma, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović. Onje kazao da negativna kampanja nije uticala na posjetu ruskih turista, te da se oni uvijek rado vraćaju Crnoj Gori.

Izgradnja 94 kilometra gasovoda koštala bi 119 miliona

Za izgradnju gasovoda u Crnoj Gori dužine 94,1 kilometar i šest pratećih postrojenja potrebno je 118,7 miliona eura, 3,5 godina gradnje navodi se u inoviranoj listi prioritetnih infrastrukturnih projekata, koju je u subotu nakon sjednice objavila Vlada.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *