Pregled štampe za 1. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Neregelija vlasnik 80 odsto Montenomaksa

Kompanija Neregelia, koja posluje u sklopu Nelt Grupe od nedavno upravlja sa 80 odsto kompanije Montenomaks C&L, koja pruža usluge logistike i špedicije. Montenomaks je postala 13 kompanija u okviru regionalnog sistema Nelt grupa.

Toščelik blokira u ponedeljak

Vlasnik firme Kosanović koja se bavi trgovinom sekundarnim sirovinama, Zđravko Kosanović, u ponedjeljak će blokirati račun Željezare Tosčelik zbog duga.

Još da utvrde rok za izlaznu opciju

Da li će Vlada iskoristiti pravo preče kupovine paketa akcija A2A u Elektroprivredi i odakle bi nabavila novac za to, vicepremijer Milutin Simović nije juče konkretno odgovorio, ističući da su pred domaćim energetskim sektorom “veliki izazovi i razvojne šanse”.

Dnevne novine

DOMAĆINSTVA ZA STRUJU DUGUJU 127 MILIONA EURA

Dug crnogorskih domaćinstava za utrošenu električnu energiju se smanjuje, što je veoma važno i prema posljednjim podacima iznosi 127.733.396 eura, rekao je u intervjuu Vikend novinama izvršni rukovodilac FC Snabdijevanje Nikola Bezmarević.

Akcionari Plantaža dijele pola miliona

Kompanija Plantaže opredijeliće 500.000 eura za isplatu dividende od 2,09 miliona dobiti ostvarene u prošloj godini, odlučeno je na sjednici Skupštine akcionara ovog preduzeća.

Proizvođači hrane dobili EU izvozne brojeve

Odluka Evropske komisije (EK) o dodjeli EU izvoznih brojeva crnogorskim proizvođačima hrane novi je iskorak crnogorske poljoprivrede u daljem unapređenju standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

 

Pobjeda

Država proglasila povjerljivim socijalni program iz 2014.

Sutkinja Osnovnog suda Milena Brajović nije dozvolila preinačenje tužbenog zahtjeva 305 penzionera KAP-a koji tuže državu zbog neisplaćenih otpremnina.

Dubrovnik privlačniji od Sveca

Zainteresovanost za putovanje na liniji Bar-Bari veće je nego prošle godine i pored polugodišnjeg prekida te linije, saopštio je izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović. Od polovine maja pomorsku vezu između Crne Gore i Italije održava riječka kompnija Jadrolinija sa svojim feribotom “Dubrovnik”, a Paunović je poručio da će biti u potpunosti zadovoljan kada barska kompanija svojim brodom bude održavala tu liniju.

Novac zaplijenjen u Njemačkoj

U izvještaju nezavisnog revizora Deloita, kojije na finansijski izvještaj kompanije Zetatrans dao mišljenje sa rezervom navodi se, ne samo nestanak preko milion eura goriva, o čemu je Pobjeda već pisala, nego i zaplijenjeni novac na računu u Njemačkoj po nalogu tamošnjeg Tužioca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *