Pregled štampe za 28. januar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Još postoje sumnje da se socijala zloupotrebljava

Ni dvije godine od uvođenja socijalnog kartona, nisu odagnate sumnje da se izdaci za socijalnu pomoć zloupotrebljavaju u političke svrhe i da pomoć ne stiže do onih kojima je potrebna, smatraju u Institutu alternativa. Iz te NVO su najavili da će u narednom periodu kroz projekat pod nazivom Socijalni karton pet godina kasnije baviti pitanjem funkcionisanja socijalnog kartona i pružiti preporuke u cilju rješavanja uočenih poteškoća u njegovoj realizaciji.

Da CG manje zaostaje u razvoju

Vlada je usvojila Program ekonomskih reformi za naredne dvije godine kojim je definisala skoro iste ciljeve, lcao i prošlogodišnjim programom. To ciljevi su povećanje konkurentnosti crnogorske ekonomije kroz primjenu strukturnih reformi i prioritetnih mjera.

Prioritet nova tržišta, pokušaće da vrate UAE

Mediteranski cenatar Instituta Dr Simo Milošević Igalo, nakon skoro tromjesečne pauze, u ponedjeljak će primiti prve goste, najavljeno je juče na konferenciji za novinare. Prema najavama i bukingu, već prve sedmice obezbijediće smještaj za 200 gostiju.

Dnevne novine

Usvojen Agrobudžet vrijedan 31,5 miliona eura

Ukupno 31,5 miliona eura vrijedan je ovogodišnji Agrobudžet, koji je u petak usvojen na sjednici Vlade. Agrobudžetom su, kako je saopšteno, planirana sredstva za sistem direktnih plaćanja u oblasti stočarstva i biljne proizvodnje i za podršku mjerama ruralnog razvoja.

RASTE EKONOMIJA, ALI I JAVNI DUG

Crnogorska ekonomija će do 2019. u prosjeku rasti po stopi od 3,4 odsto, a rast će se zasnivati na investicionim aktivnostima od najmanje 1,2 milijarde eura godišnje i konsolidaciji javnih finansija, navodi se u Programu ekonomskih reformi Crne Gore do 2019. godine, koji je Vlada usvojila u petak.

Priznanja Komore za najbolje privrednike

Privredna komora Cme Gore (PKCG) objavila je konkurs za dodjelu nagrada najboljim privrednicima za prethodnu godinu. Nagrade će biti dodijeljene za uspješno poslovanje, društvenu odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta, a na konkurs se mogu prijaviti članice Komore, pojedinci i grupe.

Paketi Telekoma po povoljnijim cijenama

Crnogorski Telekom pripremio je promotivne pakete koji sadrže fiksne govorne i usluge pristupa internetu, namijenjene korisnicima usluga fiksne mreže. Paketi će, kako je saopšteno iz EKIP-a, korisnicima biti dostupni od ponedjeljka do 30. aprila, po povoljnijim cijenama nego do sada.

Dan

Montenegro Airlines: Na rate plažaju još 760.5 hiljada eura

Porez: Šest medija duguje 1.1 milion

Kazino Avala u minusu 300 hiljada

Taksisti duguju preko 30 miliona za porez

Pobjeda

Detalji razgovora sa A2A još tajna

Kada Vlada završi razgovore sa italijanskom kompanijom A2A oko novog akcionarskog ugovora u Elektroprivredi (EPCG), biće detaljno saopšteno o čemu se razgovaralo, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva ekonomije, na pitanje da li A2A razmišlja o povlačenju iz EPCG i Crne Gore, nakon što je već izvjesno da će Italijani prodati akcije u pljevaljskom Rudniku uglja.

Trebaće najmanje 1,2 milijarde eura investicija godišnje

Da bi se ostvario prosječni rast crnogorske ekonomije do 2019. godine biće potrebno naj manje 1,2 milijarde eura investicija godišnje, ocijenjeno je u Programu ekonomskih reformi Crne Gore do 2019. koji je Vlada juče usvojila.Savjetnica premijera, Nina Vujošević nakon sjednice Vlade je kazala da je ostvarenje ovog rasta zasnovano na snažnoj investicionoj aktivnosti.

Zbog nepoštovanja, raskidati koncesione ugovore

Predstavnici međuresorske operativne radne grupe formirane sa ciljem da sprovodi kontinuirane aktivnosti na ispitivanju legalnosti prometa drvnih sortimenata u Crnoj Gori boravili sujuče u Rožajama. Oni su od odgovornih u područnoj jedinici Uprave za šume zatražili da se u slučajevima nepoštovanja koncesionih ugovora od strane koncesionara, predloži njihovo neodložno raskidanje, saopštenoje iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *