Suosnivač LinkedIn-a Trampu nudi 5 miliona dolara da vidi njegovu poresku prijavu

Dodajte komentar

Suosnivač LinkedIna Reid Hoffman posljednji je u nizu moćnika Silicijumske doline koji su se uključili u američku politiku svojim milionima. On je stavio veliki izazov pred Donalda Trumpa, koji tvrdi da je donirao milione američkim vojnim veteranima.

Ako Trump do 19. oktobra (dan posljednje debate) objavi poresku prijavu, Hoffman će donirati 5 miliona dolara veteranskim organizacijama.

Mogući američki predsjednik tvrdio je na skupu početkom godine kako je veteranima donirao 6 miliona dolara, da bi kasnije iz njegove kampanje rekli da je stvarni iznos bitno manji, odnosno 4,5 miliona dolara. Iako je Trump govorio da će objaviti poresku prijavu, kasnije je tu odluku promijenio, tvrdeći kako je pod revizijom poreske, no agencija je rekla da ne mora zbog toga tajiti podatke.

Suosnivač Facebooka daje milione za Hillary

Dok Hoffman nije izrazio kojeg kandidata podržava, već apeluje na njegove tvrdnje oko podrške veteranima, suosnivač Facebooka Dustin Moskowitz, je obećao donirati 20 miliona dolara raznim organizacijama u kampanji da Hillary Clinton postane predsjednica.

Moskowitz je na Mediumu napisao kako se nada da će ovi napori učiniti vjerovatnijim dolazak Clintonove na vlast i poslužiti kao signal republikancima da vođenjem kampanje na strahu i neprijateljstvu podstiču ljude na ovakvo djelovanje kao odgovor.

Express

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *