5 stvari koje bi trebalo da znate o tržištu danas 20. maj 2016.

Dodajte komentar

G7 razmatra rješenja za stagnaciju svjetske privrede

Ministri finansija i centralni bankari članica G7 zemalja okupili su se danas u Japanu gdje će na dvodnevnom sastanku diskutovati o načinima prevazilaženja efekata usporavanja globalne ekonomije. Ipak lideri ne očekuju da se odmah postigne zajedničko djelovanje u oblasti fiskalne politike.

Zlato zabilježilo najdužu seriju pada u posljednjih 7 mjeseci

Nakon što je FED dao signal ove nedjelje za moguće povećanje kamatnih stopa u junu, cijena zlata počela je drastično da pada.

Cijena nafte ostvarila je nedjeljni dobitak od 5%

Cijena nafte je od jutros ostvarila blagi rast nakon što je na nedjeljnom nivou ostvarila rast od 5%. Američki fjučersi sirove nafte porasli su 0.04% na 48.69 USD dok je cijena lake nafte tipa „brent“ porasla 0.08% na 48.77 USD za barel.

Cijene akcija na svjetskim berzama se blago oporavile

U Evropi cijene akcija su se oporavile nakon što su tržišta doživela pad usljed straha od podizanja kamatnih stopa. Euro Stoxx 50 porastao je 1.1%, DAX 0.98% i FTSE 100 je ostvarion 1.46%. U SAD-u Dow Jones indeks ostvario je rast od 0.30%, S&P 500 0.27% i Nasdaq 100 0.36%.

ECB govori u vezi novog smanjenja kamatnih stopa

Neki članovi ECB-a kao što je Jozef Makuch upozorili su da dalji pad kamatnih stopa u eurozoni može dovesti do skroz kontraproduktivnih efekata i ugrožavanja finansijske stabilnosti.

Sinteza Invest Group

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *