Šest jednostavnih koraka za profitabilnije poslovanje

Dodajte komentar

Savremena tehnologija koja se koristi na radnom mjestu danas pomaže kompanijama u Evropi da zadrže konkurentsku prednost, poboljšavajući produktivnost i efikasnost. Dobra vijest je da svaka kompanija može unaprijediti poslovanje sa finansijskog aspekta i aspekta inovacija ukoliko prati sljedećih šest koraka.

Zadužite osobu odgovornu za IT projekte

Objasnite uloge i odgovornosti svih zaposlenih koji imaju zaduženja u vezi sa IT-em. Izaberite menadžera projekta koji će biti odgovoran za postizanje ciljeva i ispunjavanje zahtjeva.

Popišite postojeći IT inventar

Popišite postojeću IT opremu i redovno je evaluirajte sa stanovišta upotrebljivosti kako biste redukovali nepotrebne troškove i izbjegli kupovinu skupih proizvoda.

Informišite se o tome šta je vašem timu potrebno

Konsultujte zaposlene koji koriste nove tehnologije – da li su relevantne? Da li pomažu? Prije nego što se odlučite za uvođenje nove tehnologije, neka je zaposleni testiraju i prenesu vam utiske.

Usaglasite se sa ciljevma IT poslovanja

Identifikujte jaz između IT infrastrukture i poslovnih ciljeva.  Uključite investiranje u tehnologiju u strateške poslovne odluke.  Jasno iznesite argumente donosiocima odluka u firmi.

Prepoznajte prednosti korišćenja nove tehnologije

Informišite se o najnovijim tehnološkim trendovima.  Iskoristite nove tehnologije brzo kako biste zadržali konkurentsku prednost.

Investirajte u tehnologiju koja se najčešće koristi na radnom mjestu

Investirajte u rješenja koja imaju dugoročni potencijal za inoviranje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *