Komad slobodnog prostora na zgradi u Londonu prodaje se za 623.000 eura

Dodajte komentar
London

Da je londonsko tržište nekretninama jedno od najskupljih u svijetu ilustruje primjer 53 kvadratna metra slobodnog prostora na krovu jedne zgrade za koji sadašnji vlasnici traže čak 623.000 eura.

Kako piše na web-stranici agencije koja je prodaje, ova nekretnina nalazi se na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Londonu i idealna je za sve kojima je stalo do “cool ambijenta” i “višeg društvenog statusa”.

Potencijalni kupac prvobitno bi morao uplatiti depozit od 62.000 eura, te mjesečnu ratu od po 3.461 eura u narednih 25 godina. U cijenu je uključena i građevinska dozvola za izgradnju dvosobnog stana sa kuhinjom, trpezarijom, kupatilom i terasom.

Ovo je samo jedan od primjera nevjerovatnog porasta cijena nekretnina u glavnom gradu Engleske.

Naime, nedavno je jedan pomoćni objekat u dijelu grada Peckham prodan za 1,3 miliona eura. Jedno istraživanje je pokazalo da su cijene nekretnina u Londonu trostruko veće od nacionalnog prosjeka.

Tako jedna četverosobna kuća u prijestolnici košta 1,78 miliona eura, za razliku od nacionalnog prosjeka koji iznosi trećinu toga, odnosno 589.993 eura.

Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *