Coca-Cola HBC smanjuje potrošnju vode za 30 odsto

Dodajte komentar

Coca-Cola HBC, jedna od vodećih punionica brendova kompanije Coca-Cola, objavila je nove ciljeve vezane za potrošnju vode i emisiju ugljen-dioksida, nakon što je proglašena za svjetskog lidera u oblasti održivosti među proizvođačima napitaka od strane Dau Džons indeksa održivosti DJSI.

Coca-Cola HBC je objavila da namjerava da smanji potrošnju vode za 30 odsto do 2020. godine u odnosu na 2010, a emisiju ugljen-dioksida za 50 odsto u istom periodu.

Coca-Cola HBC AG je na osmom mjestu među 100 najuspešnijih kompanija u okviru Berzanskog indeksa Financial Times-a (FTSE 100) po svom izvještavanju o karbonskom otisku koje rangira konsultantska kuća Carbon Clear, kao i na prvom mjestu u sektoru pića.

“Naši novi ciljevi odražavaju poziciju kompanije kao pokretačke snage u oblasti održivosti u okviru sektora napitaka. Partnerstva koja gradimo su od suštinskog značaja za dosadašnje rezultate i nastaviće da budu ključni u ostvarivanju naših novih ciljeva“, saopštio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora.

Da podsjetimo, ovo je osma godina da je kompanija Coca-Cola HBC AG uvrštena u DJSI, globalni sistem za procjenu održivosti kompanija koji je zasnovan na strogom procesu ocjenjivanja i fokusu na najbolje kompanije u ovoj oblasti.

Od 2.500 kompanija iz različitih sektora koje su pozvane da učestvuju u DJSI ocjenjivanju širom svijeta, Coca-Cola HBC AG je rangirana kao najbolja u sektoru pića, sa ukupnom ocjenom 87/100, što je za 34 poena više od prosjeka u ovom sektoru.

Grupa je proglašena za najbolju u svom sektoru na osnovu sljedećih osam kriterijuma: pravila poslovnog ponašanja/poštovanje zakona/anti-korupcija, ekološka politika, ambalaža, izvori sirovina, razvoj ljudskog kapitala, zdravlje i ishrana, društveno izvještavanje i privlačenje i zadržavanje talenata.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *