Bank Of America ostvarila dobit od 4,07 mlrd dolara

Dodajte komentar

Bank of America objavila je da je u trećem tromjesečju ostvarila neto dobit od 4,07 milijarde dolara, U istom razdoblju prethodne godine banka je poslovala s gubitkom od 470 miliona dolara.

Dobit je ostvarena godinu dana nakon što je banka postigla 5,6 milijardi dolara vrijednu nagodbu s američkom Vladom oko hipotekarnih kredita odobrenih prije 2008., piše BBC.

Nekamatni prihodi banke, koji obuhvataju hipotekarno bankarstvo te trgovanje obveznicama i dionicama, porasli su 1,6 posto na 11,17 milijardi dolara.

Stambeni hipotekarni kredita u banci porasli u trećem tromjesečju 13 posto na 17 milijardi dolara.

Bank of America, koja je od 2008. platila više od 70 milijardi pravnih troškova, objavila je da su pravni troškovi banke u padu treći kvartal za redom i da iznose 231 milion dolara. Prije godinu dana iznosili su 6 milijardi dolara.

“Ključni pokretači našeg poslovanja – položeni depoziti te kreditiranje naših korporativnih i građanskih klijenata – sada vode u pravom smjeru … a naši trgovinski rezultati u ime klijenata stabilni su u izazovnim uslovima kakvi vladaju tržištima kapitala“, rekao je izvršni direktor Bank of America Brian Moynihan.

Banka.hr

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *