Skupština Herceg Novog podržala prodaju Instituta

Dodajte komentar

Odbornici Skupštine Opštine Herceg Novi podržali su, na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta, prodaju Instituta „Simo Milošević“.

Većinom glasova vladajuće koalicije, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS) i Izbor, odbijen predlog Socijalističke narodne partije (SNP) da Skupština predloži Vladi da obustavi dalji postupak prodaje Instituta, poništi tenderski postupak i saglasnost na ugovor o prodaji državnog akcijskog kapitala zbog njegove štetnosti po Herceg Novi i Crnu Goru.

Za predlog glasalo 14 opozicionih odbornika, dok je 18 odbornika vladajuće koalicije bilo uzdržano, prenosi Radio Jadran.

Bivši predsjednik Opštine Herceg Novi i odbornik Građanske liste, Nikola Gojković, kazao je da je konzorcijumu International Welness Group (IWG) prioritet vlasništvo nad zemljom i dozvola za gradnju.

“Pregovarati dalje sa njima smatramo besmislenim. To je kao da kupac u prodavnici želi da kupši veš mašinu, a mi mu nudimo šporet”, rekao je Gojković.

On je dodao i da u Građanskoj listi nijesu protiv privatizacije i kvalitetnog kapitala.

Odbornik SNP-a, Danijela Đurović, navela je da Institutu treba novac kako bi osavremenio kapacitete, ali kvalitetan i sa iskustvom u upravljanju banjskim liječilištem.

„Institutu ne treba prodaja imovine da bi riješio prethodna pitanja, ne treba mu građevinska firma koja će graditi apartmane i stanove za tržište i ubiti osnovnu djelatnost, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ništa se bitno nije promjenilo u posljednja četiri mjeseca u kvalitetu ponude ili respektabilnosti ponuđača, osim što jer situacija postala gora“, kazala je Đurović.

Nezavisni odbornik, Obrad Gojković, smatra da postoje dvije mogućnosti za „spas“ Instituta.

„Šanse su da spasimo Institut vrlo male, ali ipak šanse su što se vidi bojazan i kod DPS-a da investitor nema deset miliona EUR da kupi Institut. Druga opcija kako da spasimo cijeli grad i njegovu privredu je lako izvodljiva i zavisi od građana, jer na parlamentarnim izborima iz ovog grada ne smnije da ode ni jedan glas DPS-u“, naveo je Gojković.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *