Izvršni direktor u SB u prvoj službenoj posjeti Crnoj Gori

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastaće se sjutra sa izvršnim direktorom u Svjetskoj banci Frankom Hemskerkom, koji će boraviti u prvoj službenoj posjeti Crnoj Gori.

Izvršnog direktora Hemskerka primiće u četvrtak u petak i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, ministar finansija  Radoje Žugić, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

„Crnogorski zvaničnici će prezentirati izvršnom direktoru u Svjetskoj bankci Franku Hemskerku razvojne prioritete naše zemlje koji bi trebalo da budu zastupljeni u novom dokumentu o partnerstvu Crne Gore i Svjetske banke dok će izvršni direktor Hemskerk upoznati domaćine sa promjenama u Svjetskoj banci i mogućim mehanizmima za unapređenje saradnje. Imajući u vidu na značajnu saradnju Svjetske banka sa Ministrstvom poljoprivrede i ruralnig razvoja, npr. MIDAS, jedna od tema razgovora trebalo bi da budu mogući novi oblici saradnje i finansiranje razvojih projekata u poljoprivredi“, saopšteno je iz Vlade.

Sjutra će se u hotelu “Premijer“  održati konferencija na kojoj učestvuju potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, delegacija Svjetske banke na čelu sa izvršnim direktorom Frankom Hemskerkom, predstavnici Međunarodne banke za obnovu i razvoj IBRD, Međunarodne asocijacije za razvoj IDA, Međunarodne finansijske korporacije IFC, Multilateralne agencije za garantovanje investicija MIGA, Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija, Privredne komore Crne Gore i Savjeta stranih investitora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *