Blokiran račun Rudnika uglja

Dodajte komentar

Centralna banka (CBCG) blokirala je račun pljevaljskog Rudnika uglja za iznos od preko 850 hiljada eura  na ime poreza na zemljište za prošlu godinu.

CBCG je račun Rudnika uglja blokirala u utorak na osnovu zaključka o prinudnoj naplati Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Pljevlja, koji je donijet 25. marta.

Iz Rudnika uglja su saopštili da su blokada i naplata nezakonite, kao i da je rješenje na osnovu kojeg je donijet zaključak o prinudnoj naplati, po njihovoj tužbi, poništio Upravni sud. Oni su naveli da su opštinski organi u ponovnom postupku donijeli potpuno isto rješenje, na onovu kojeg su pokrenuli postupak prinude i blokirali račun.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Problem oko naplate i utvrđivanja visine poreza na zemljište postoji još od 2011. godine od kada je Opština Pljevlja primijenila novi metod utvrđivanja visine tog poreza i skoro četiri puta povećala iznos koji je Rudnik uglja plaćao u ranijem periodu.

Predstavnici Rudnika uglja tvrde da je Upravni sud dva puta poništavao rješenje o porezu na zemljište za 2011. godinu, ali da to nije uticalo na promjenu stava Opštine.

“Ovih dana očekujemo treću presudu Upravnog suda po tužbi Rudnika uglja. Ista situacija se desila i sa porezom za 2012. godinu, gdje je Upravni sud dva puta poništio rješenje opštinskih organa, a protiv trećeg je uložena žalba glavnom administratoru Opštine, koja će u skladu sa dosadašnjom praksom sigurno biti odbijena, čime će se stvoriti pretpostavke da se i to rješenje po treći put nađe pred Upravnim sudom”, naveli su iz Rudnika uglja.

Iz Opštine su demantovali te tvrdnje i naveli da je sve urađeno po zakonu i da u naplati poreza nema ništa sporno

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *