Rudnike boksita napušta 110 radnika

Dodajte komentar

Za socijalni program u Rudnicima boksita prijavilo se 110 od ukupno 313 radnika. Novim socijalnim programom, za koji radnici Rudnici boksita treba da se prijave do srijede 5. februara, još jednom će, po treći put za poslednje četiri godine, dodatno biti smanjen broj zaposlenih, piše Dan.

Pare za otpremnine, kako je obećano sindikalcima te firme nedavno u Ministarstvu ekonomije, obezbijediće država, a kretaće se od šest do 15 hiljada eura po radniku.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita Borisav Bojanović istakao je da će obračun otpremnina za svakog zaposlenog biti završen za dva dana.

On je rekao da očekuju poziv na sastanak u Ministarstvo rada i socijalnog staranja kako bi razgovarali o mogućnostima priznavanja beneficija boksitašima kako bi dobili povoljnije uslove za penzionisanje. Bojanović je najavio i da će se sa nadležnim razgovarati i o mogućnostima da se isplate zaostala dugovanja onim radnicima koji će po novom socijalnom programu napuštati radna mjesta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Radnicima se, prije uvođenja stečaja, duguje trinaest plata, regresi, zimnice jubilarne nagrade. Mora se naći način da sve to bude izmireno onima koji će otići iz preduzeća“, rekao je Bojanović.

U stečajnu masu, po osnovu tih dugovanja, zaposleni u nikšićkom Rudniku prijavili su oko 14 miliona eura, a stečajna uirava do 14. februara treba da objavi listu svih priznatih potraživanja koja za Boksite od raznih povjerilaca prsmašuju 120 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *