Zakon o porezu na dohodak fizičkih lica: Paušal odlazi u zaborav

Dodajte komentar

Advokatima, notarima, revizorima, računovođama, geometrima, konsultantima, projektantima, poreskim obveznicima koji obavljaju djelatnost javnog izvršitelja i zdravstvenu djelatnost, kao i obveznicima drugih profesionalnih i intelektualnih zanimanja se neće priznavati pravo da porez plaćaju u godišnjem paušalnom iznosu, predviđeno je Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koji je Vlada juče usvojila.

Predlogom zakona je predviđeno i da poreski obveznik koji obavlja frizersku djelatnost, kao i vlasnici bilijar klubova, zabavnih igara, trgovina na malo i veliko, ugostiteljskih objekata, hotela takođe neće moći da se  paušalno oporezuju.

Predlogom zakona predviđen je izuzetak za trgovinske i ugostiteljske djelatnosti koje se obavljaju na tezgi, u privremenom objektu, sličnom montažnom ili pokretnom objektu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predviđeno je da pravo da porez plaćaju u godišnjem paušalnom iznosu ubuduće neće imati poreski obveznici koji se bave finansijskim posredovanjem i aktivnostima u vezi s nekretninama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *