Šćekić: Cijena bliska, pod "specifičnim" tretmanom bazeni crvenog mulja

Dodajte komentar

Izvršni direktor Institut računovođa i revizora Crne Gore Rade Šćekić saopštio je da je cijena koja je data u javnosti jeste cijena koja je dosta bliska varijanti procjene, ali sa uključenom vrijednošću zemljišta, i pod ’’specificnim’’ tretmanom bazena crvenog mulja.

On je prvobitno demantovao informaciju da je procijenjena vrijednost građevinskih objekata i opreme KAP-a bez zemljišta u iznosu od 55 miliona eura.

“Insitut računovođa i revizora CG je tokom procjene uzeo u obzir procjenu vrijednosti građevinskih objekata, opreme ali i zemljišta iako kod njega postoje ’’određene’’ nedefinisanosti oko pravnog statusa. Konačna cijena ce biti određena u zavisnosti od zauzetog stava oko ’’bazena crvenog mulja’’ i određenja njegove vrijednosti, koja može u bitnome da utiče na konačan iznos procjene”, navodi se u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Vjerujemo da u narednih dan-dva biti konačno određen konačan iznos procjene o ćemu ce i javnost i novinari biti blagovremeno obavijeste, uz potencijalnu mogućnost njene javne prezentacije”, dodaje se.

“Vijesti” su informaciju dobile nezvanično od izvora bliskih stečajnoj upravi KAP-a.

Izvor “Vijesti” je kazao da su “oprema za proizvodnju metala i zgrade Kombinata aluminijuma procijenjene na oko 55 miliona eura.

Šćekić dodaje da će Institut računovođa i revizora CG “veoma brzo izaći u javnost sa tačnim podacima o procijenjenoj vrijednosti”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *