Vilson: Pristiglo preko 4.000 prijava za posao u Kumboru

Dodajte komentar

Predsjednik Herceg Novog Dejan Mandić kazao je za Radio Antena M je da će  naredne tri godine u taj grad biti uloženo pola milijarde eura. Prema riječima direktora projekta u Kumboru Džejms Vilson primili su preko 4.000 aplikacija za posao.

Prema riječima Vilsona svakog dana dobiju po još 20 zahtjeva.

“U Novom će biti otvoreno 1.200 radnih mjesta. Novi će da bude na svim svjetskim medijima i to će biti tačka koja će biti poznata cijelom svijetu”, kazao je Mandić.

Građani  sa raznih strana Crne Gore u Novom će moći će da nađu posao.

Za gradnju rizorta takođe će biti potrebna radna snaga. Građevinari, zidari, moleri biće samo neke od najtraženijih profesija.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Antena M saznaje da će promocija lokacije Novoga  početi čak dvije godine prije nego što bi projekat One & Only  trebalo da bude završen.

Mandić je zadovoljan što u ekonomskoj krizi postoji neko ko je voljan da izdvoji toliku sumu za biznis.

“Svi očekujemo da to bude nešto jedinstveno u Evropi. To  treba da bude završeno za tri godine a to znači da postoje i sredstva i drugi kapaciteti koji mogu tu investiciju da realizuju”, prenosi Cdm.

Mandić zaključuje da će o radnim mjestima odlučivati Azmont a da je Opština uključena u komunalnu infrastrukturu, nadoknadu za komunalno zemljište te da su u toku  rušenje i  zemljani iskopi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *