Vujović: Rješenje za KAP novi strateški investitor

Dodajte komentar

Jedino rješenje za Kombinat aluminijuma Podgorica KAP u postojećim uslovima je pronalazak novog strateškog paretnera koji bi održao proizvodnju bez dugova i opterećenja iz ranijeg perioda, ocijenio je nekadašnji ministar ekonomije Branko Vujović.

On je dodao da to ne može lako da se desi u postojećim uslovima. 

U svakom slučaju polako iscrpljujemo sve te mogućnosti koje je država imala u najboljoj namjeri i interesu, ne većinskog vlasnika, nego ekonomije i građana Crne Gore“, kazao je Vujović za Atlas TV, prenosi cdm.me.

Vujović smatra da  su prethodni pokušaji spašavanja fabrike bili ispravni. Prema njegovim riječima privatizacija kompanije bila je jedina šansa, a poravnanje sa CEAKOM često komentarišu oni koji, ističe, taj ugovor nijesu ni pročitali.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Mislim da je bila ispravna odluka Vlade da treba da se podrži aluminijumska industrija, u namjeri da se očuva proizvodnja i da se traži neko trajnije rješenje. A to rješenje može biti samo ako se obezbijede sigurniji izvori električne energije i ako se angažuju prerađivački kapaciteti. To je bila formula kako KAP može da opstane”, naglasio je on.

I u sindikatima smatraju da je stečaj loše rješenje i da se kapital ne može sačuvati bez radnika.

Potreban je dogovor svih socijalnih partnera da bi se u narednom periodu našli najoptimalnije rješenja za nastavak proizvodnog procesa”, kazao je za Atlas TV  Dragan Mijanović iz Saveza sindikata Crne Gore SSCG.

Sandra Obradović iz Sindikata KAP-a navodi da stečaj jedan od najgorih rješenja za zaposlene.

Bez obzira što znamo da je ovo iznuđeni stečaj, mislim da su svi subjekti počev od zaposlenih pa do države nespremno ušli u ovu priču”, ističe ona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *