Telekom preuzima na sebe troškove povećanja PDV-a za neke usluge

Od 1. jula Crnogorski Telekom će na neke usluge primjenjivati novu stopu poreza na dodatu vrijednost, a za određeni broj usluga zadržaće cijene na istom nivou kao i prije povećanja PDV-a sa 17 na 19 odsto.

Iz Telekoma je objašnjeno da će kompanija preuzeti na sebe troškove povećanje PDV-a kako se cijene za neke usluge ne bi povećavale.

U postpaid segmentu mobilne telefonije Telekoma, ostaće na sadašnjem nivou sljedeće cijene (za fizička i pravna lica): Internet 5 opcija, Internet i SMS Unlimited opcija, SMS Unlimited opcija, Internet dnevne i nedjeljne karte u roamingu, kao i dokup maksimalne brzine protoka podataka za korisnike mobilnog interneta i internet opcija.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

U prepaid segmentu mobilne telefonije Telekoma od 1. jula će ostati nepromijenjene cijene prepaid paketa govornih usluga, vrijednosti prepaid dopuna, cijene SMS-a i minuta ka izabranih 5 F&F brojeva u Ajmo svi paketu, cijene SMS-a ka svim mrežama u Crnoj Gori i Srbiji u Ajmo svi paketu, dnevne, nedjeljne i 15-todnevne opcije za slobodne razgovore, SMS i internet, opcija 9,5centi po pozivu, dopune za Mobilni internet (Internet 1, 7 i 15 dana), cijena prepaid data paketa sa modemom, cjena data kartice, te cijena turističkog paketa Holiday, sa i bez telefona.

U ponudi za korisnike fiksne telefonije neće se mijenjati postojeće cijene sa PDV-om za Dial Up pakete.

Nepromijenjene će ostati i rate prilikom kupovine mobilnih telefona, tv aparata i uređaja koji se prodaju u T Centrima kao i preko njihovih partnera (Smartshop, iCentar, Grifon, Tehnomax), uz izuzetak rate za iPhone 5 i Huaway Ascend Y300.

„Na ostale cijene usluga i servisa Telekoma, od 1. jula će se samo primjenjivati nova stopa PDV-a“, zaključeno je iz Telekoma.

Podijeli ovaj članak