Istraga o krađi struje u KAP-u

Inspektori za privredni i organizovani kriminal ušli su u upravnu zgradu Kombinatu aluminijuma Podgorica kako bi utvrdili sve činjenice o krađi struje u posljednjih pola godine.

Istragu je naložila specijalni tužilac Đurđina Ivanović, piše Dan. Naložena je provjera sve dokumentacije i faktura u vezi sa krađom struje.

“Naložena je hitna istraga o krađi struje u KAP-u, a inspektori su već ušli u preduzeće. Akcija je obavljena u strogoj tajnosti, tako da je oduzeta sva dokumentacija koja je bila u KAP-u, koja će biti predmet vještačenja. Ima određenih saznanja u kojem pravcu će ići istraga, ali je sada rano bilo šta prejudicirati”, kazao je izvor iz Tužilaštva.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Prema saznanjima Dana, inspektori su oduzeli sve kompjutere iz upravne zgrade KAP-a.

“Inspektori rade na provjeri baze podataka u kompjuterima koji se nalaze u upravnoj zgradi. Te provjere treba da otkriju na koji je način ukradena struja i od koga je ukradena. Istraga će biti sveoubuhvatna”, rekao je izvor Dana.

KAP se posljednjih mjeseci snabdijevao strujom iz rezervi okolnih sistema, pošto je Elektroprivreda 22. februara prestala da mu isporučuje struju.

Podijeli ovaj članak