Rada kreće u osvajanje tržišta

Dodajte komentar

Fabrika mineralne vode Rada trenutno radi sa 30 odsto kapaciteta i zapošljava 67 radnika. Već četiri godine je u programiranom stečaju, a stečajni upravnik Ognjen Jovović iz Herceg Novog je podnio zahtjev stečajnom sudiji Senadi Hasanagić za ukidanje stečaja.

Direktor Rade Veselin Obradović kaže da su ispunili većinu obaveza iz plana reorganizacije, piše Dan.

“Tako smo stekli uslove da nam se ukine stečaj , ukoliko sudija Hasanagić procijeni da posjedujemo sve neophodne uslove“, reko je Obradović i dodao da se plate zaposlenim izmiruju redovno.
Posljednja je isplaćena za decembar i nova se očekuje do kraja mjeseca.

“Nakon dugo vremena radnicima smo dali i zimnicu, tako da sve radimo da ispunimo sve obaveza“, naglasio je Obradović i objasnio da fabrika ovih dana ne radi, s obzirom da imaju zalihe do kraja mjeseca.

Komercijalna direktorica Tamara Lakićević kaže da Rada ima sve preduslove da radi dobro, s obzirom na kvalitet vode.

“Prošla godina nam je bila dobra i uspjeli smo da pokrijemo skoro 30 odsto crnogorskog tržišta. Mora se raditi na promjeni savjesti, kako bi nacionalni proizvodi dobili više prostora na domaćem tržištu, što bi uticalo na rast ekonomije“, ocijenila je Lakićevićeva i istakla da je plan za ovu godinu da se poveća i proizvodnja i zastupljenost na tržištu.

Većinski vlasnik fabrike je Eurofond, koji kontroliše biznismen Veselin Barović. Nakon uvođenja stečaja 70 radnika je napustilo fabriku, sa otpremninama od po 300 eura po godini staža. U toku programiranog stečaja isplaćen je dug od 4,2 miliona eura i ostalo je još oko 1,5 miliona, uglavnom novog duga iz proizvodnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *