Treći tender za izgradnju Novog duvanskog kombinata

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je juče treći tender za Novi duvanski kombinat Podgorica, koji predviđa djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju preduzeća kroz izgradnju fabrike. Prethodni tender je nedavno poništen jer je samo kompanija Zetagradnja dostavila ponudu, i to isključivo za gradnju koja bi koštala 13,3 miliona. To je, po mišljenju tenderske komisije preskupo, jer je prvobitno procijenjeno da je za izgradnju nove fabrike dovoljno 10 miliona eura.

– Ukoliko ne bude ponuda za djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju kompanije, tenderska komisija ima pravo da pregovara sa ponuđačima koji nude samo gradnju fabrike – objašnjeno je u pozivu, prenosi Dan.

Pravo učešća na novom tenderu imaju domaći i strani investitori, uključujući konzorcijume, koji su podnijeli pismeni zahtjev tenderskoj komisiji za otkup dokumentacije, koja košta dvije hiljade eura. Konkurs je otvoren do 27. decembra, a glavni kriterijum za izbor je visina učešća u troškovima izgradnje fabrike, a shodno tome i učešća u upravljanju fabrikom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *