Budžet za 2013. godinu 1,25 milijardi eura

Dodajte komentar

Budžet za narednu godinu planiran je na 1,257 milijardi eura i nešto je niži nego ovogodišnji, saopšteno je u četvrtak iz Vlade.

– Predlog zakona o budžetu za 2013. godinu koncipiran je na osnovu projektovanog ekonomskog rasta od 2,5%. Projektovani budžetski deficit od 2,73% za narednu godinu u okvirima je kriterijuma iz Mastrihta. Ukupna budžetska potrošnja za sljedeću godinu planirana je u iznosu od 1.257,2 miliona eura i nešto je niža od odnosu na 2012. godinu. Planirani kapitalni budžet od 65,6 miliona eura na nivou je prošlogodišnjeg – saopšteno je juče iz Vlade koja je razmatrala usmenu informaciju o statusu izrade predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu.

– Konstatovano je da je Ministarstvo finansija dostavilo Vladi usaglašeni predlog zakona o budžetu u propisanom roku – navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu moguće organizacione promjene u Vladi zaključeno je, kako se navodi, da je cjelishodno prepustiti novoj vladi da utvrdi konačan predlog zakona o budžetu.

– Vlada je o svom stavu informisala Kolegijum Skupštine i ukazala na spremnost da uvaži njegovu preporuku kako bi se u konkretnim političkim okolnostima obezbijedilo zakonito i racionalno postupanje – saopšteno je nakon sjednice, prenosi Pobjeda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *