Krivokapić: Prodaju sve što se može prodati iz KAP-a

Dodajte komentar

Predsjednik sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić rekao je za Vijesti da ovih dana ruski menadžement privodi kraju proces „čarupanja“ Kombinata aluminjuma Podgorica (KAP), a sve to uz saglasnost države kao drugog suvlasnika. Krivokapić je istakao da „se sve što se može prodati iz KAP-a prodaje ovih dana“.

– Anodni otpad je prodat Albaniji a sve što je od gvožđa ovih dana nose privatne firme koje se bave otkupom tog materijala. Raspisana je prodaja za rezervne djelove i materijale sa ukupno 4300 stavki. Posljednjih mjeseci aktuelna je prodaja cjelina u Kombinatu i to Kontrole kvaliteta, prevoz tečnog metala, restorana, vatrogasne službe, željezničkog i drumskog saobraćaja, skladišta, radionica zajedničkog održavanja – rekao je Krivokapić Vijestima.

Dodatnu zabrinutost, kako ističe, za radnike i sindikat prestavlja i odluka da se istopi 1400 nosača za anode od kojih je svaki težak po 60 kilograma.

– Topoljenje ovih nosača jasno pokazuje da vlasnik KAP-a nema namjeru da poveća proizvodnju, već da izvuče svaki euro iz fabrike, ovih 320 miliona koliko su uspjeli da zaduže KAP očigledno je malo – rekao je Krivokapić i poručio da „neće dozvoliti čerupanje KAP-a“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *