KHOV traži od suda privremenu zabranu raspolaganja imovinom Trenda

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) tražiće danas od Privrednog suda donošenje mjere privremene zabrane raspolaganja imovinom Trenda čiji je likvidacioni upravnik Mihailo Madžarović objavio prodanju njegove cjelokupne nepokretnosti, saznaju Vijesti.

Fond za zajednička ulaganja Trend i njegov likvidacioni upravnik Mihailo Madžarović objavili su prodaju njegove cjelokupne imovine, a zainteresovani ponuđači ponude mogu dostavljati naredna dva mejeseca.

U oglasu je navedeno da će ponude za imovinu biti otvorene 27. decembra.

Regulator na domaćem tržištu kapitala odnosno KHOV mjesecima upozorava da je Trend nezakonito krenuo u proces likvidacije, dok se akcionari ne obaziru na mjere koje KHOV izriče. Vrijednost Trenda procjenjena je na oko 78,8 miliona eura, od čega se 17 miliona odnosi na nekretnine.

KHOV je za sada onemogućio akcionare Trenda da prodaju svoj vlasnički udio u nikšićkoj pivari Trebjesa. Javna ponuda kanadsko-američke kompanije Molson Coors za preuzimanje nikšićke Pivare po cijeni od 120 EUR po akciji biće okončana krajem ove sedmice. (vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *