Odlazak Grka Montenegroberzu vratio u život

Dodajte komentar

Sedmicu na Montenegroberzi obilježila je trgovina akcijama KAP-a, koje je grčki Adkapital prodao indijskoj of-šor kompniji sa Mauricijusa za četiri miliona eura. Ukupan promet na berzi, koja od početka godine slabo posluje, zbog toga je porastao 26 puta u odnosu na prošlu sedmicu, na skoro 4,6 miliona eura.

Predstavnica grčke firme u Odboru direktora KAP-a Bojana Šaranović kazala je da će se nakon završene transakcije znati ko je trgovao akcije KAP-a, ali da to neće ništa drastično promijeniti.

Iz Vlade su kazali da nemaju informaciju o tome koja je kompanija trgovala akcije KAP-a.

Indijske of-šor kompanije sa Mauricijusa koje su povezane sa aluminijumom su Vedanta i JSW internešenl. Jedna je vlasništvo Agila Agarvala, koji je bio među četri prvoplasirane kompanije na tenderu za privatizaciju 2005. godine, dok je JSW Sajana Đindala krajem prošle godine bila u pregovorima za ulazak u KAP kao treći partner. Nakon nekoliko mjeseci pregovora i obilaska Kombinata, Đindal je odustao.

Vlasnik Adkapitala Viktor Restis, tačnije direktor Adkapitala Petros Statis, kupovao je prošle godine akcije KAP-a po mnogo većoj cijeni od 3,4 eura i u toj transakciji izgubio je milion i po eura. Indijci su akcije kupili za 2,5 eura po akciji.

Ruski CEAK i Vlada, koja pokušava da raskine ugovor sa Rusima, vlasnici su 29,3 odsto akcija KAP-a.

izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *