Monteput je ponovo raspisao tender za izradu idejnih rješenja za auto-put do Albanije

Monteput je ponovo raspisao tender za izradu idejnih rješenja za dionicu Jadransko-jonskog auto-puta, od Bara preko Ulcinja do graničnog prelaza Sukobin, a ovaj posao je, kao i u prethodnom pokušaju, procijenjen na 150 hiljada eura.

Planirana dionica je duga 42 kilometra, a cilj ove tehničke dokumentacije je da se ucrta optimalni koridor Jadransko-jonskog auto-puta, koji bi išao od južnog dijela tunela Sozina, prema Baru i Ulcinju pa sve do granice s Albanijom.

Tender je zvanično raspisan juče, a trajaće do 1. novembra, piše u dokumentaciji objavljenoj na sajtu za Crnogorske elektronske javne nabavke (CeJN).

Ovo je drugi put da se raspisuje tender za projektovanje ove dionice, nakon što je prvi, koji je trajao od 22. jula do 7. avgusta, poništen jer su ponuđači isključeni zbog nepravilno sačinjenih izjava. Odluka o poništenju tendera donijeta je 30. septembra, na predlog Komisije za sprovođenje postupka javne nabavke.

Tada je zajednička ponuda podgoričke firme “Geotechnics, projects and consulting” i mostarske kompanije “IGH” isključena, nakon što je utvrđeno da su njihove izjave nepravilno sačinjene. Po identičnom osnovu su isključene još dvije ponude, ona kompanije iz Skoplja “Građevinski institut Makedonija”, ali i zajednička ponuda podgoričke firme “Decom group”, beogradske “Louis Berger” i preduzeća “SBCC” sa Cetinja.

Pojašnjeno je da su firme isključene po osnovu člana 108 stav 5 Zakona o javnim nabavkama, kojim je propisano da se iz tendera isključuju ponuđači kojima izjave nisu dostavljene, ne sadrže potrebne informacije ili su nepravilno sačinjene.

“Naručilac će isključiti privrednog subjekta iz postupka javne nabavke ako utvrdi da nije dostavio izjavu privrednog subjekta ili dostavljena izjava ne sadrži informacije i podatke tražene tenderskom dokumentacijom ili je nepravilno sačinjena”, piše u ovom članu Zakona.

Slični Članci