Srđan Kondić novi direktor Addiko banke Srbija

Upravni odbor Addiko banke Srbija imenovao je Srđana Kondića za predsjednika Izvršnog odbora banke, uz prethodnu saglasnost Narodne banke Srbije za njegovo imenovanje. Kondićev mandat na čelu Addiko banke Srbija počinje 1. oktobra 2024. godine i trajaće naredne četiri godine. Do sada je tu funkciju obavljao Vojislav Lazarević koji sada preuzima poziciju zamjenika predsjednika Upravnog odbora Addiko banke Srbija.

Srđan Kondić prethodno je obavljao funkciju predsjednika Uprave Addiko banke Banja Luka. Poseduje skoro dvije decenije iskustva rada u bankarskom sektoru, regulatornim tijelima, u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, ali i akademsko iskustvo predavača na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i naučno zvanje doktora ekonomskih nauka.

Prethodno je uspješno vodio neke od najuspješnijih banaka u Bosni i Hercegovini (Nova banka Banja Luka i Addiko banka Banja Luka), a za vrijeme njegovog mandata Addiko banka Banja Luka izrasla je u najuspješniju banku u Addiko Grupi, ostvarujući istorijski najbolje rezultate u 52 godine dugoj tradiciji. Na dosadašnjim pozicijama, ostavio je pečat vodeći banke kroz procese sveobuhvatnih promjena, digitalne transformacije i uspješno unapređenje njihovih tržišnih pozicija, pri čemu je svojim bogatim i raznovrsnim iskustvom doprinio identifikaciji razvojnih mogućnosti na domaćem tržištu, u skladu sa najsavremenijim standardima. Nagrađivan je kao najuspješniji bankar, a za vrijeme njegovog upravljanja Addiko banka Banja Luka je više puta nagrađena u različitim segmentima poslovanja.

„Addiko banka Srbija je sada u odličnoj poziciji da iskoristi postojeće mogućnosti i tržišni potencijal sa našom najambicioznijom inicijativom do sada — programom intenzivnog rasta i jačanja organizacije. Oslanjajući se na uspjehe naših prethodnih poduhvata i transformacija koje smo već implementirali, uvjeren sam da imamo sve što je potrebno za postizanje ovog cilja – talentovani tim koji razumije naše klijente i dinamiku tržišta, prihvata digitalne i AI inovacije i posvećen je doprinosu sveukupnog razvoja srpskog tržišta“, rekao je Srđan Kondić.

Tokom proteklih šest i po godina, Addiko banka je pod vođstvom Vojislava Lazarevića uspostavila svoju poziciju na srpskom tržištu kao specijalizovana banka sa unapređenim rješenjima za digitalno bankarstvo za potrošače i mala i srednja preduzeća, dok je istovremeno postigla dobre rezultate.

„Posle 25 godina aktivnog rada na bankarskom tržištu, kako Srbije tako i Evrope, u kome sam učestvovao u raznim poslovnim aktivnostima kao što su otvaranje, restruktuiranje, kupovina i prodaja banaka, donio sam odluku da je vrijeme za neke nove izazove. Ipak, i dalje ostajem dio Addiko tima, koji izuzetno poštujem, kao potpredsjednik Upravnog odbora, jer sam siguran da svojim znanjem i iskustvom i dalje mogu da doprinesem njenom uspjehu kako na tržištu Srbije, tako i u okviru Grupe“, izjavio je Vojislav Lazarević povodom najavljenih promjena.

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora Addiko Grupe, Herberta Juraneka, imenovanje Srđana Kondića na poziciju predsjednika Izvršnog odbora je logičan korak. „Srđanovo liderstvo, posvećenost i izuzetni rezultati u Banjoj Luci čine ga savršenim izborom da nastavi da vodi Addiko banku u Srbiji. Uvjerena sam da će pod njegovim vođstvom, Addiko banka Srbija biti pokretač tržišnih inovacija i da će učvrstiti svoju reputaciju specijalizovane banke, posebno u oblastima u kojima donosi najnaprednija rješenja – a to je finansiranje potrošača i malih i srednjih preduzeća. Istovremeno, želimo iskreno da se zahvalimo dosadašnjem predsjedniku Izvršnog odbora Vojislavu Lazareviću na posvećenosti i liderstvu tokom njegovog mandata na čelu banke. Drago mi je što ostaje dio Addiko tima kao zamjenik predsjednika Upravnog odbora Addiko banke Srbija”, rekao je Herbert Juranek.

Slični Članci