Najbolji hoteli u Crnoj Gori – Top lista Conde Nast Travellera

Prestižni globalni magazin, Conde Nast Traveller (CNT) objavio je listu najboljih hotela u Crnoj Gori među kojima su oni otvoreni u prošloj i ovoj godini poput Mamula Island u Herceg Novom i Swissôtel l Resort Kolašin na ski-stazama Bjelasice.

U autorskom tekstu, novinar CNT Džonatan Vigin (Jonathan Wiggin) ističe poziciju „dramatične crnogorske obale, između Hrvatske i Albanije podsjećajući na nove marine i rizorte, kamene ribarske kuće i venecijanske palate. U unutrašnjosti, navodi se u tekstu, kroz strma brda sa maslinjacima, borovima i makijom, leže klisure, brze rijeke i alpska jezera.

Na listi najboljih hotela, pored Swissôtel Resort Kolašin i Mamula Island su One&Only u Herceg Novom, Regent i The Chedi Luštica Bay u Tivtu, Lazure Hotel & Marina Herceg Novi, Villa Geba Sveti Stefan i Gradska hotel, Cetinje.

Kompaktna geografija Crne Gore, jedinstveni smještaj i široki pejzaž, prema Viginu čine je primamljivom destinacijom za putnike svih sklonosti, sa aktivnostima koje će zadovoljiti sve, od ljubitelja istorije do entuzijasta velnesa.

Planinski prstenasti sistem zaliva koji se proteže od srednjovjekovnog Kotora nije za propustiti, kao ni posjete nacionalnim parkovima, drevnim manastirima i vinogradima.

Prestižni magazine donosi opis divljine crnogorskih planina pominjući i katune stočara na “alpskim pašnjacima prošaranim poljskim cvijećem i bobicama”.

“Fine dining restoran i cigar room naglašavaju luksuznu notu hotela, dok sobe odišu atmosferom savremene planinske brvnare, sa zidovima i podovima od borovine, udobnim ovčijim kožama pored kreveta, tradicionalnim ručno tkanim crnogorskim ćilimima i tapaciranim uzglavljima, i savremenim kupatilima”, navodi se u opisu Swissôtel kao jedinog hotela na sjeveru koji je ušao u CNT selekciju.

Conde Nast Traveller je luksuzni i lifestyle travel magazin koji izdaje Conde Nast. Časopis je globalni autoritet u svijetu luksuznih putovanja i osvojio je 25 nagrada National Magazine Avards.

Slični Članci