Marina Bar konačno u plusu

Marina Bar je prošlu poslovnu godinu završila sa profitom od 286.159, što je prvi pozitivan rezultat od privatizacije kompanije 2009. godine, konstatovano na skupštini akcionara održanoj prošle sedmice.

– Dobar geografski položaj, veličina, broj vezova, odgovoran državni menadžment, pozitivno poslovanje u 2014. i planovi za dalje investicije, uz činjenicu da Mediteran učestvuje sa 49 odsto u svjetskim prihodima od nautičkog turizma, daje nam za pravo da kostatujemo da Marina Bar ima sigurnu perspektivu – ocijenio je član uprave barske kompanije profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Goren dr Nikola Milović i podsjetio da se Marina, sa 700 vezova u moru i 250 na kopnu, svrstava u red najvećih na Jadranu.

– Planiramo dalje zaokruživanje Marine kao nautičkog prostora, največeg u Crnoj Gori. Osim gabarita, jedan od najznačajnijih atributa je blizina tri regionalne nautičke ,,top destinacije“ (Italije, Grcke i Hrvatske), što je u funkciji razvojnih planova da Marina Bar bude nautičkoturistički centar visoke klase – naveo je Milović i istakao da je planirana sanacija glavnog, sekundarnog lukobrana i svih gatova.

Prema njegovim riječima neophodno je dubljenje plovnog kanala i akvatorijuma gdje se nalaze komunalni vezovi, čime bi se dobio prostor za smještaj većeg broja mega jahti, čiji su vlasnici u posljednjoj godini sve više zainteresovani za usluge naše marine. On je istakao da se ,,ovakvim proaktivnim pristupom, koji podrazumijeva inicijative u svim segmentima kompanije, kao i komunikaciju sa državnim institucijama i pravnim subjektima u pravcu promovisanja strategije i pozitivnih promjena, stvaraju uslovi za pronalaženje kvalitetnog partnera u susret novoj privatizaciji Marine Bar“.

Izvor: Pobjeda

Slični Članci

Morate Pročitati