Prodaju stanove, a Beograd na vodi još bez investitora

Prodaja stanova u prvim stambenim tornjevima Beograda na vodi počeće ove sedmice, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

“Od ponedjeljka će zainteresovani građani moći na internet stranici Beograda na vodi dobiti sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe objaviti sve detalje”, rekao je Mali novinarima na Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Cannesu.

Prema njegovim riječima, prodaja stanova počinje u ponedjeljak, a nakon toga tražiće se dizajnersko rješenje hotela s pet zvjezdica. Mali je u Cannesu najavio da će ovog ljeta početi izgradnja ta dva stambena tornja s 20 spratova.

Projekt Beograd na vodi predviđa izgradnju 1,8 miliona kvadratnih metara poslovnog, stambenog i komercijalnog prostora, čija se gradnja najavljuje u tri faze. Prema tvrdnjama beogradskog gradonačelnika, ugovor s kompanijom Eagle Hills iz Abu Dhabija, koja obećava da će uložiti tri milijarde dolara u projekt, biće potpisan za nekoliko sedmica.

U međuvremenu, Vučićeva vlada najavila je Prijedlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima izvlaštenja i izdavanja građevinske dozvole zbog realizacije Beograda na vodi, što je tzv. lex specialis. Vlada je od predsjednice parlamenta zatražila da se predlog ne razmatra po žurnom postupku.

Slični Članci