EasyJet dodaje dvije nove rute za Prištinu

Niskotarifni prevoznik easyJet najavio je pokretanje dvije nove linije za Prištinu.
Ta avio-kompanija će uvesti novu dvonedjeljnu uslugu iz Amsterdama, počevši od 28. oktobra, kao i dvije nedjeljne rotacije iz Milana Malpense, počevši od 7. decembra. Ne suočava se sa konkurencijom na novoj liniji iz Holandije, ali će se boriti protiv Wizz Air iz drugog po veličini grada u Italiji, iako neće održavati letove istim danima.
Dva nova dodatka dopuniće postojeće easyJetove usluge iz Bazela, Berlina i Ženeve za ukupno pet ruta. Karte za nove usluge sada su dostupne za kupovinu putem web stranice prijevoznika.
easyJet takođe povećava frekvencije između Ženeve i Prištine ove predstojeće zimske sezone, koja počinje 27. oktobra. Prevoznik će obavljati dvanaest letova sedmično iz švajcarskog grada, u odnosu na devet sedmičnih letova prethodne zime. pa će easyJet tada izjednačiti sa Wizz Air-om kao najvećim niskotarifnim prevoznikom u smislu broja ponuđenih destinacija iz Prištine.
EasyJet je 2022. godine bio najprometnija aviokompanija na tom aerodromu, međutim, prošle godine ga je pretekao Wizz Air.
U 2023. godini, easyJet je bio treći najprometniji prevoznik u Prištini, iza svog niskotarifnog rivala i GP Aviation. Prevezao je 438.692 putnika tokom godine, što predstavlja povećanje od 6,6% u odnosu na 2023. Bio je ispred Eurowingsa, Chair Airlinesa i Turkish Airlinesa, piše Ex Yu Aviation.

Slični Članci