Luka Petrović: EPCG sa “Elektroprivredom Republike Srpske” osniva zajedničku firmu, sa sjedištem u Trebinju

Dodajte komentar

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović izjavio je da su uprave elektroprivrede Srpske i Crne Gore inicirale formiranje zajedničke kompanije sa sjedištem u Trebinju kako bi pokušali raditi na novim invesicijama što će za građane značiti povoljnije cijene električne energije.
Petrović je pojasnio da bi “Elektroprivreda Crne Gore” u toj zajedničkoj kompanija bila vlasnik 51 odsto, a ERS 49 odsto.

On je naveo da na taj način žele da pokušaju raditi na novim investicijama, bilo da je riječ o teritoriji Republike Srpske ili Crne Gore.

Sjedište ERS u Trebinju

“Za budućnost će značiti da će građani imati povoljnije cijene električne energije i u Crnoj Gori i u Srpskoj. Ideja je da pravimo zajedničke projkete, poput boljeg iskorištavanja voda Bilećkog jezera, o čemu treba da razgovaramo, izgradnje solarnih elektrana na tom jezeru, kao i da se aktuelizuje visoka `Buk Bijela` gdje bi benefiti bili i za hidrenergetski sistem `Gornja Drina`”, rekao je Petrović za ATV, a prenosi Rejting.info.

On je naveo da, kada je riječ o “Gornjoj Drini”, “Elektroprivreda Srbije” ima udio 51 odsto, ERS 49 odsto, a Crna Gora bi imala svoje benefite jer bi se sa velikom akumulacijom ušlo i u njenu teritoriju, ali ne i kanjon Tare.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *